Tuesday, December 9, 2008

bunebe

aman tanriiaaam! eve geldim!

geldin de ne buldun ceyde?

anlatiyim..

ucaga binene kadar 'aglama ceyda, aglama ceyda.' ceyda tutsun kendini.. tabi. atsin icine her biseyleri.. 2 senelik ortami, negzel sevgiliyi, arkadaslari, is yerini, allahin zencilerini, delilerini oralarda birakip gelsin.. kolay zannediyosun sen. ama tuttu. oole bikac yasla kurtardi.. bogazina bisiler dugumlendi yine de..

yolculuk bitmek bilmedi.. turk hava yollari da cok dandikti zaten. lufthansa gibi oole guzel yemek vermediler, kraker bile dagitmadilar.. ucagin tam ortasinda oturuyodu ceyde ama ona gelene kadar tavuk bitmis. nasil olur anlamadi.. bi paket findikla kandirmaya calistilar bi de.. ama kaptan hizliymis. yarim saat once indi ucak, ilginctir.. 

elinde tek basina kaldirmanin imkansiz oldugu iki valiz, bir tane nefes kesip bas agritan hayvani sirt cantasi. diger yandan da omza asilmis kamera cantasinin uzerine soyle bi tutturulmus, her an dusme tehlikesi olan mont.. kapidan bekleme yerine dogru cikarken sonradan kardesi oldugunu anladigi uzun boylu bi kiz goz yaslari icinde gelip sarildi ceydeye. 'bi durun ya, sunlari alsaydiniz elimden.' almadilar. annesi de babasi da ayni sekilde gelip sarildilar.. arabayla hemen bi bursa yolculugu..

anane evine gitmeden once kardesin o gun ablasini gorebilmek ugruna astigi kimya sinavinin telafi gerekceleri mudur yardimcilarina iletildi, olmadi gidilip saglik ocagindan rapor alindi. bel agrisindan gidememis meger kardes sinava..

ananede en sevilen yemekleri yedi; bamya basta olmak uzre eriste ve kizartma.. 

neyse.. gecti bikac gun. ama ceyde kendini hala uzayli gibi hissediyo. --bi tavsiyesi olan? oeh-- yolda carpinca pardon demeyen insanlar, okuz gibi bakan insanlar, deli gibi araba kullanan insanlar.. anlamadigi bussuru sey var daha. bu insanlar burda nasil yasiyo dicek ama cekiniyo.. burda yasayanlara ayip..

gunleri karistiriyo hala, saatler de bi garip. saat hesaplama seysi artik tersine dondu. 7 ekliyoken cikariyo simdi.. 

'yaza kadar dayanirmisim.' diye de dusunuyo bazen.. ama aile icin yapilir di mi? dayanamazmis annesi..

cok korkuyo hala. deli gibi.. aklina geldikce.. bi sorun da yok ama ya okul onun basvurusunu reddederse diye.. tabi her zaman ikinci bi plan vardir ama bu defa olmasin ikinci plana ihtiyac.. tamam mi? burda kalmasin, gitsin uzaklara. nasil olsa gelir yine..

neyse.. geldigi 5 gun oldu. ama o bogazindaki dugum hala gitmedi.

sevgilisini de ozledi...

0 BIDIBIDI: